Feed on
Posts
Comments

Ar galit patikėti, aš balsuosiu už baisius komunistus, vagis ir Kremliaus projektą. Balsuosiu už partiją, kuri savo valdymo laikotarpiu buvo tokia neatsakinga, kad net neateidavo į įstatymų balsavimus ir todėl kitos partijos nubalsuodavo už įvarius didinimus. O dar balsavimas prieš VAE. Tikras valstybės griovėjas, – pasakysit jūs.

Ir žinote kas smagiausia? Man nei Lito (Rublio) nemoka Rusija. Aš kaip visiškai laisvas žmogus pažymėsiu Lietuvos socialdemokratų partijos sąrašo numerį, o prie to pačio – pareikšiu, kad esu prieš Visagino atominės elektrinės statybą. Ir jausiu didžiausią malonumą įmetęs tą biuletenį į balsadėžę, nes žinau, kad renkuosi teisingai. Tačiau, apie viską nuo pradžių.

Tas saldus žodžių derinys – Visagino atominė elektrinė. Balsuodamas prieš VAE – mano širdis verkia. Verkia, nes atominė energetika tikrai yra progresyvi energetika (pykit žalieji, bet tiesos čia yra). Tikrai nesu iš tų, kurie bijo, kad pasikartos Černobylis ar Fukušima. Bijau, nes tai projektas, kurio labiausiai nori romantikai, kalbantys apie nepriklausomybę (nuo kažko) ir tik apie naudą, o jei bus žalos – neverk, runkeli, bent jau nepriklausomas būsi. Arba kaip ekonomistė Aušra Maldeikienė rašė: „Atominė nėra joks laisvės pavidalas. Tai tik energijos generatorius. Beje, vienas iš daugelio. Pasitikėjimas yra laisvės atributas. Ir jei dėl atominės turime aukoti esminius buvimo pamatus, sakau ne”.

Matote, aš nemanau, kad VAE yra kažkoks „bilietas į Europą“. Sunku pasakyti, ką tiksliai reikia padaryti, kad būtum priimtas į tą išsvajotąją Europos šeimą. Tačiau, atsikratymas proto tamsybės, kai norima cenzūruoti spektaklius jų nemačius, drausti žmonėms siekti laimės taip kaip jie nori ir su kuo nori bei humaniškas požiūris į žmogų –  padėtų tapti europietiškais, bet tikrai ne galbūt pigi elektros energija.

Taigi, sakau ne Visagino AE.

Balsuoti už LSDP reiškia, kad tau rūpi, jog turtinė nelygybė per paskutinius 4 metus išaugo labiausiai ir apskritai – yra didžiausia Europos Sąjungoje. Nekaltinu aš vis dar dabartinės valdžios, kad taip įvyko – kaltinu, kad nebuvo imtasi nieko, kad ją sumažint. O juk tai taip krikščioniška – padėti neturtingiesiems ar mažiau pasiturintiems.

Aš žinau, kad tikimybė, jog socialdemokratai įves progresinius ar žymius turto mokesčius yra lygi Jėzaus sugrįžimui. Taip nebus, bet jei 3/4 Lietuvos žmonių yra „katalikai“ ir sugeba tikėti labai neaiškiais dalykais, galiu ir aš tikėti, kad bent kažkokia progresija mokesčių sistemoje atsiras.

Aš ne veltui paminėjau religiją. Nenoriu, kad Lietuvos politiką diktuotų dogmos iš labai įtartinos knygos. Labai nenoriu, kad vienas iš svarbiausių valdžios uždavinių būtų santuokos instituto gynimas, nors anie net savų santuokų neišlaiko. Juk yra sakoma, kad visada pradėk nuo savęs.

Gerai, LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius yra labai didis katalikas, kuris yra net prieš homoseksualių asmenų santuoką. Tačiau, praėjo laikai, kai partinės viršūnėlės pasisakymai yra lygu visos partijos politikai. Ir jūs, pažangieji liberalai ar konservatoriai, kurie visada pabrėžia savo modernumą, tai tikrai turėtumėte žinoti, bet jūs esat veidmainiai, kurie viską vertina taip, kaip jum patogu.

Todėl patikėkit, liberalai ar konservatoriai tikrai nesukurs sąlygų tolerancijai ir sąlyginai lygiavai. Kol kitų šalių konservatoriai pradeda suvokti, jog tos pačios lyties santuokos nesikėsina į tas pamatines vertybes, kurios pasak moralistų, neleidžia civilizacijai žlugti – Lietuvoje yra tamsa, labai stipri proto tamsa.

Jums gali tai nepatikti, bet lygiava turi būti. Ne bolševikiškas vienodumas, bet lygybė. Lygybė tarp vyro ir moters, mažumos ir daugumos, tarp klasių (ne turtine prasme, o gyvenimo kokybės prasme). Tačiau, vienų idiotiška šeimos samprata neleidžia atsimerkti ir pamatyti, kad šeimose egzistuoja smurtas, ir lygybės ten tiek pat, kiek Kinijoje komunizmo, o kitiems išvis neįdomu, nes tai yra privatus reikalas, ir į tai kištis būtų tiesiog šventvagiška.

Apskritai, tik socialdemokratai turi bent šiokį tokį supratimą apie feminizmą. Visoms kitoms partijoms šis klausimas svarbus tiek pat kiek žmonių išnaudojimas Kinijoje. Žinote, aš neturiu teorinio ar filosofinio suvokimo apie feminizmą, bet matau labai aiškią ekonominę naudą.

Juk moterys yra ne ką mažiau produktyvios už vyrus ir jeigu daugiau jų įsijungtų į darbo rinką – tuo geriau būtų mums visiems. Nemeluokite, kad tai kainuoja daug, nes reikia po to mokėti motinystės išmokas. Čia nėra pasirinkimo, tai – būtinybė. Išleisti pinigai grįš su kaupu, kai tokiems nesusipratėliams, kurie savo laiku labai gailėjo pinigų motinoms ar svarbesnio moters vaidmens, mokės padidėjusias pensijas, būtent dėl padidėjusio produktyvumo ir gimstamumo.

Galų gale, kuo lygesnė visuomenė, tuo geriau yra ekonomikos vystymuisi. Tik visos šalies darbo produktyvumas atneš realią ekonominę naudą. Aš nematau jokio gerumo, kai viena visuomenės dalis yra „produktyvi“, o kita „neproduktyvi“ lyg tai būtų dėl to, jog jie yra pijokai pilantys kasdien po darbo. Minimalus darbo užmokestis privalo būt padidintas, kad tai būtų spyris į tarpkojį tiems verslams, kurie visiškai neinvestuoja į darbo produktyvumo didinimą.

Tik nereikia nusišnekėti ir sakyti, kad aukštesnis užmokestis yra nelygu didesnis produktyvumas. Trumpuoju laikotarpiu – taip, bet ilgalaikėje perspektyvoje – verslas privalės padidini tų mažai uždirbančių produktyvumą, kad apsimokėtų juo samdyti.

Apibendrinant, LSDP gal ir nėra ta partija, kurios taip nori nuosaikūs kairieji. Tačiau, tai tokia socialdemokratinė partija, kuri verta Lietuvos. Tokios šalies, kuri nori mažų mokesčių, bet Švediškos socialinės apsaugos. Nori teisingų atlyginimų, bet niekados nesiburs į profsąjungos, nes reikės mokėti mokestį ir kartais išeiti į gatves. Tai šalis, kuri viešai baisisi korupcija, bet einant pas gydytoją – visada su šypsena pasiruošę susimokėti. Taigi, LSDP yra tas pasirinkimas, kurio mes visi verti – ir patikėkit, su tokiais žmonėmis kaip Jolanta Bielskienė (Nr. 43), Arkadijus Vinokuras (Nr. 41), Andriukaitis Vytenis Povilas (Nr. 5), Pavilionienė Marija Aušrinė (Nr. 12) tai geriausias pasirinkimas.

Share

7 Responses to “Balsuosiu už LSDP ir prieš VAE. Ir ką?”

  1. paap parašė:

    Amen brolau. Dar galima prie sąrašo Sysą ir ypač Margaritą Jankauskaitę pridėt nr. 86.

  2. max parašė:

    na nepasisekė tau žmogau, ką dabar čia padarysi. Ne visiems gi gali sektis. Užuojauta

  3. Rimas parašė:

    „Gerai, LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius yra labai didis katalikas, kuris yra net prieš homoseksualių asmenų santuoką.“

    Jo, šitas tai gali būti tuo, kuo jam apsimokės (ar sumokės būti). Net ir berniuku pagal iškvietimą…

    Užuojauta už tai, kad nematai realių darbų ir balsuoji už raudonus pažadukus, nuvariusius valstybę į krizę.

    • Lukas Mikelionis parašė:

      Į krizę socdemai? Ar jūs skaitot ką rašot? Į krizę pasaulį nuvarė Lehman Brothers. Sprogo didžiulis NT burbulas. Visa tai – nuvarė į krizę. Statyboms sustojus, daug darbų dingo, sumažėjo vartojimas ir viskas kaip kortų namelis pradėjo griūt. Tas pats buvo ir JAV, ir visur kitur. Smuko biudžeto pajamos ir atsivėrė milžiniškas deficitas. Visiškai identiška situacija būtų buvus, jei konservatoriai ar liberalai būtų buvę valdžioje. Nesek pasakų, nes užtenka pažiūrėt kaip balsavo konservatoriai. Socdemai būdami mažumos vyriausybę net įvykdė daugelį BRANGIŲ konservatorių užgaidų.
      You were saying what?

Leave a Reply

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos