Feed on
Posts
Comments

Visa tai sakau be jokios graužaties. Lietuviai tiesiog nemoka priimti jiems patiekiamos informacijos. Asmens kultas vis dar išlikęs mūsų atmintyje. Mes maišome asmenybes su turiniu ir labai dažnai – asmenybė yra svarbiau už įrodymus. Dėl to ir nereikia stebėtis, kad Lietuvoje dauguma žmonių šventai įsitikinę, kad A.Kubilius ištraukė Lietuvą.

Ką turiu omeny? Įsivaizduokite, Kristina Brazauskienė randa (nesigilinkim iš kur) įrodymų, kad Andrius Kubilius „pavogė“ 10 mln. Litų iš Lietuvos valstybės biudžeto. (Nesigilinkim ir į tai, ar išvis įmanoma pavogt tiesiai iš biudžeto – tarkim „pavogė“ per įvairias programas).

Visai tai, K.Brazauskienė paskelbia per žiniasklaida. Viskas turėtų atrodyt normalu – įrodymai yra, kalti irgi yra. Telieka prakeikt ir apspjaut nusikaltėlį. Bet ne, tūlas lietuvis iš karto pradės diskutuoti apie asmenį, kuris paskelbė tą informaciją. „Aha, o pati Brazauskienė? Kaip ten su viešbučiais?“ – ištars lietuvis.

Ir dėl to nukenčia informacija. Vieni informaciją vertina pagal žmogaus patikimumą ir tik po to pagal įrodymus. Kiti – išviso nesivargina vertinti įrodymų, jei šie iš nepatikimo žmogaus.

Čia buvo netikras pavyzdys. Kubilius ne vagis, o Brazauskienė vis dar yra tokia – kokią mes žinom. O štai čia – jau tikras pavyzdys, kuriame turinys lieka neaktualus, nes asmuo yra nepatikimas didžiajai daliai žmonių.

Nors ir yra visi faktai ir įrodymai apie cinišką dabartinės vyriausybės elgesį buvusioje kadencijoje, kai buvo smarkiai padidintas bazinis atlyginimas (ne pagal išgales), žmonės vis tiek visų pirmą įvertina ne informaciją, o žmogų. Populiarus tinklaraštininkas, kuris rašo blog‘ą pavadinimu „Buržujaus rašinėliai“ yra puikus pavyzdys:

Paspausk - padidės

Tebūnie Zuokas būna ir didžiausias pridurkas politikoje, bet turinys visada turi būti vertinamas. Štai įstatymo balsavimas:

Teksto apačioje tavęs laukia * (žvaigždutė) - daugiau info

Kaip matom, Socialdemokratų partija net nedalyvavo balsavime dėl bazinio atlyginimo viešąjame sektoriuje. Tačiau „visi“ žino, kad socialdemokratai padarė biudžete skylę padidinę visiems atlyginimus ir vos Lietuvos nepavertė antra Graikija, o štai A.Kubilius – mus išgelbėjo lyg mesijus.

Taigi, plika akimi matome kaip lietuviai nesugeba įvertinti informacijos. Nereikia kaltinti tik pačių žmonių, juk dešiniųjų, o ypatingai konservatorių, bolševikiški metodai veikia – ir labai gerai.

_________________________________________________

* Jeigu skaitydami neradot savo paveikslo – sveikinu.

* Čia yra įstatymo balsavimo nuoroda – A.Kubilius balsavo už.

Share

2 Responses to “Lietuviai – informacijos įvertinti nesugebantys impotentai”

  1. sigitas parašė:

    labai jau teiginia vadinami „yar faktai“ Klausimas ar tai faktai, ar šùdo malimas. Man patiko -nepgalvokite blogai, nesu Zoko fanas. O buti zukininku tai jau blogai is principo? Ar gerai? Pats kvieti visus vertinti tik faktus, o ne zmones, ir štai tau kliùrka. Beje, aš nei zukofilas, nei fobas, jei ką -vertinu visus pagal, kaip pats kvieti, pagal faktus.

    • Lukas Mikelionis parašė:

      Parašiau, kad ne Zuoko fanas, nes Zuokas iš tikrųjų yra populistas ir labai didelis. Tačiau, lygiai taip pat neparašiau, kad nesu jo nemėgėjas. Nei šilta nei šalta.

      P.S. Nežinau ar atsakiau, nes sunku suprasti ką čia išviso parašėte.

Leave a Reply

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos